Beste prijs voor je goud ontvangen?!

euromuntenWe zitten allemaal wel eens krap bij kas. Idealiter hoeft dit niet te gebeuren, maar toch komt het bij veel mensen voor. Ze hebben geen buffer opgebouwd om een grote uitgave, zoals bijvoorbeeld een kapotte wasmachine, op te kunnen vangen. Maar als een bepaald apparaat in je huis kapot gaat, zul je deze toch moeten vervangen. Nu is dit bij een wasmachine misschien nog wel op te vangen. Je kunt je was bijvoorbeeld bij vrienden of ouders doen, of misschien in een laundromat.

Maar gaat je koelkast of vriezer stuk, dus moet je toch snel een nieuwe kopen. Je kunt uiteraard kiezen voor een tweedehands apparaat van Marktplaats, maar je zult hier alsnog geld voor nodig hebben. Als je echt geld nodig hebt en geen enkele andere optie meer hebt, dan kun jeĀ goud verkopen overwegen bij een inkoper in de buurt. Die zijn namelijk redelijk wat geld waard en hiermee kan de uitgave gedaan worden. Je moet je wel realiseren dat wanneer je dit verkocht hebt, je het niet zo gemakkelijk meer terugkrijgt. Een goud inkoper smelt de sieraden doorgaans redelijk snel om en je kunt ze dan ook niet terug krijgen. Denk hier dus wel goed over na voordat je de stap naar een inkoper zet.

Hoogste prijs

Als je besluit om het te doen, dan is het wel zaak dat je een beetje oplet. Nu willen wij hier niet gaan zeggen dat inkopers niet te vertrouwen zijn, maar je kunt maar beter een goede voorbereiding treffen. Zo weet je zeker dat de goudkoers die je ontvangt, zo hoog mogelijk is. Een eerlijke inkoper vinden is dan ook het belangrijkste. Hieronder een aantal tips voor de hoogste prijs:

  • Ga naar een fysieke winkel toe met een goede reputatie. Online kun je vaak veel reviews vinden van een winkel, zorg dat de reviews goed zijn en dat de zaak goed staat aangeschreven.
  • Weeg je sieraden van te voren! Dit kan gewoon met een keukenweegschaal, je hebt zo in ieder geval een redelijk beeld van het gewicht.
  • Bekijk de huidige goudprijs op het internet. Er zijn diverse website’s waar je real-time de prijs van goud online kunt bekijken. Deze prijs zul je niet van de inkoper ontvangen, maar je weet zo wel waar je rekening mee kunt houden.
  • Vergelijk diverse inkopers met elkaar. Vaak kun je gratis je gouden sieraden laten taxeren op locatie. De inkoper doet vervolgens een bod. Als je meerdere inkopers met elkaar vergelijkt, kun je kijken wie de beste prijs kan bieden.

Zorg voor een buffer

Alhoewel het natuurlijk altijd kan voorkomen dat je even geen geld hebt, willen we toch aanraden om er in de toekomst voor te zorgen dat je een buffer hebt. Zo hoef je geen sieraden te gaan verkopen als er iets kapot gaat in huis. Want sieraden kunnen naast een waarde in geld natuurlijk ook een emotionele waarde hebben. Deze waarde is niet uit te drukken in geld, maar als je de sieraden hebt verkocht krijg je ze nooit meer terug!